Van vakantiebaan naar afstudeerstage bij Ridder Drive Systems!

Daniël is inmiddels vaste klant bij BergWerk! ;)

Drie jaar geleden kwam Daniël samen met zijn broertje bij ons binnen voor een leuke vakantiebaan. Hij startte destijds als vakantiekracht bij ANWB en heeft meerdere vakanties gewerkt bij zowel ANWB, als bij Hydro. Wij waren altijd heel tevreden over hem en gelukkig was hij ook enthousiast over onze samenwerking. Daarom klopte hij opnieuw bij ons aan toen hij zocht naar een afstudeerstage voor zijn opleiding Technische Bedrijfskunde. Op dat moment hadden we geen concrete vacature voor hem beschikbaar, dus schakelden wij ons netwerk in, waardoor hij uiteindelijk kon kiezen uit vier bedrijven. Zijn uiteindelijke keuze was het innoverende bedrijf Ridder Drive Systems! In deze blog vertelt hij ons meer over zijn interessante afstudeeropdracht.

 

Waarom ben je Technische Bedrijfskunde gaan studeren?

”Op de middelbare school had ik het vakkenpakket Economie & Maatschappij. Maar ik had ook heel veel interesse in techniek. Ik ben altijd benieuwd naar de nieuwste snufjes en technologieën. Daarom vroeg mijn vader zich af of de opleiding Technische Bedrijfskunde niet wat voor me was. Toen ben ik naar de open dag gegaan van zowel Bedrijfskunde, als Technische Bedrijfskunde. De laatste opleiding stak er voor mij ver bovenuit.”

 

Wat leer je op de opleiding?

”Ik ontwikkel vooral een mindset gericht op het verminderen van verspilling. Door inzicht te krijgen in de verschillende taken binnen een bedrijf, ben ik in staat om verbindingen te leggen en verbeteringen door te voeren. Daarnaast leer ik grondig data te analyseren om de kern van een probleem te achterhalen. Vervolgens kan ik advies geven op het gebied van efficiëntie, waarbij ik ook in staat ben om investeringen kritisch te beoordelen en te bepalen of ze de moeite waard zijn. Kortom, ik leer niet alleen hoe processen geoptimaliseerd kunnen worden, maar ook hoe ik kan beslissen welke initiatieven realistisch en rendabel zijn.”

 

Wat onderzoek je bij Ridder?

”Ik ben fulltime bezig met mijn eigen opdracht, waarin ik de effectiviteit van de machines onderzoek. Mijn focus ligt op het meten van deze effectiviteit en hoe dit kan bijdragen aan een grotere betrokkenheid van operators bij het verbeteren van hun eigen machines. Ik spendeer veel tijd op de werkvloer, werk nauw samen met de operator van de pilot machine en heb zelfs twee dagen met hem meegewerkt om de machine echt goed te leren begrijpen.”

Hoe ervaar je de begeleiding vanuit Ridder?

”Ik ervaar de begeleiding bij Ridder als zeer positief. Bartjan, de operationeel directeur, is mijn directe begeleider. Van hem ontvang ik tweewekelijks feedback en samen bespreken we wekelijks de voortgang. De begeleiding is transparant en eerlijk. Bartjan ziet mijn groei en heeft diepgaande kennis van het onderwerp. Daar ben ik blij om! Naast Bartjan is Sander beschikbaar als extra begeleider. Zowel Bartjan als Sander staan altijd klaar voor hulp, wat de begeleiding zeer toegankelijk maakt.”

 

Wat is iets waar je echt trots op bent?

“Ik ben erg trots op mijn kick-off presentatie voor stakeholders. Hoewel mijn eerste proefpresentatie met begeleiders niet vlekkeloos verliep, heb ik na 4-5 keer oefenen een sterke presentatie neergezet waar ik écht blij mee ben. Mijn presentatie draaide om het meten en verbeteren van de effectiviteit van de machine, beginnend bij een aanvankelijke 40% en strevend naar een ambitieus niveau van 80% binnen een periode van 5 jaar. Tijdens de presentatie benadrukte ik de urgentie om concurrenten voor te blijven en stakeholders te betrekken bij onze verbeteringen.”

 

Wat voor werkgever is Ridder?

“Bij Ridder voel ik me op mijn plek. De sfeer is open en als er iets speelt, pakken we het snel op. Ridder heeft echt wat gedaan aan de cultuur die een tijdje wat minder was op de assemblage afdeling, door middel van cultuurtrainingen. Dat heeft een positieve invloed gehad en dat merk je meteen. Je kunt hier met iedereen praten en ze zijn sociaal. Ik ervaar het als een hele vriendelijke werkgever die het beste met je voor heeft. Wat mij het meest is bij gebleven was de viering van het 70-jarig bestaan, gewoon gezellig met z’n allen iets eten.”

 

Wat doe je na een inspannende werkdag?

“Ik game graag en ben regelmatig in de sportschool te vinden. Daarnaast houd ik ervan om met vrienden af te spreken, bijvoorbeeld voor een gezellig drankje. Thuis heb ik ook een Friese Stabij, een actieve hond waar ik graag mee speel.’’

 

Waarom heb je een stage gezocht via BergWerk?

”BergWerk heeft me natuurlijk eerder al geholpen bij het vinden van een vakantiebaan. Het feit dat ik maar één sollicitatiegesprek hoefde te doen en zij alles voor me regelden, maakte het allemaal zoveel relaxter. Dankzij BergWerk kon ik zelfs kiezen uit 4 bedrijven die interesse in mij hadden.”

Ook op zoek naar een stage in de buurt?

Hoewel er niet altijd specifieke stageplaatsen beschikbaar zijn op onze website, is er binnen ons uitgebreide netwerk vrijwel altijd ruimte op alle niveaus. Kom bij ons langs en wij gooien de hengel voor je uit. Dan hoef jij alleen nog maar te happen. ;)

Bekijk onze vacatures
With by Websheriff