Speeddaten met bergwerker Suzanne

Maak kennis met bergwerker Suzanne

Suzanne werkt inmiddels 6 jaar bij BergWerk en wij omschrijven haar als een échte powervrouw. Elke werkdag is zij razend druk met het vervullen van onze vacatures op mbo+ niveau en hoger. Met een hart van goud weet zij een hoop los te maken bij haar klanten en kandidaten. Daarom zijn wij ontzettend blij met zo’n betrouwbare en snelle schakelaar in ons team. Wij stellen haar graag aan jou voor tijdens deze speeddate!

 

Waarom werk je bij BergWerk?

”Mijn werk geeft mij veel voldoening. Er is veel hectiek, afwisseling en contact met diverse mensen. Ik beteken graag wat voor de medemens en in deze rol kan ik veel mensen blij maken met nieuwe banen of nieuw personeel. Ik krijg écht een kick als ik een goede match weet te maken. Daarnaast ben ik blij met mijn leuke collega’s. Ik kan het niet anders zeggen! Daarbij vind ik het mooi dat wij vanuit het werk betrokken zijn bij het dierenasiel ACE|SHIN. Ik ben zo gek op dieren, dat ik onlangs zelf een kat heb geadopteerd uit dit asiel.”

 

Fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt bij BergWerk! Hoe begint jouw werkdag?

”De werkdag begint met een lekker kopje koffie. Dan open ik de mailbox en pak ik alle administratieve taken op. Zodra ik dat erop heb zitten, zet ik wat nieuwe lijntjes uit waar gedurende de dag reacties op komen. Ik benader beschikbare medewerkers, koppel kandidaten aan werkgevers en plan nieuwe gesprekken. You name it!”

Goed bezig! Is het dan tijd voor het 2e kopje koffie?

”Zeker! Na het 2e kopje ga ik telefoontjes van mijn ‘to do list’ plegen. Ik vraag bijvoorbeeld mijn kandidaat hoe zijn sollicitatiegesprek verlopen is of ik bel mijn opdrachtgever voor meer informatie over zijn/haar vacature. Vaak volgen er dan één of meerdere intakegesprekken in de middag. De rest van de dag vult zichzelf. Tussen de middag strek ik de benen en doe ik even snel een boodschapje in de stad. Altijd handig als je werk dichtbij de winkels zit!”

 

Je hebt soms meerdere intakes op een dag. Hoe gaat zo’n kennismaking in zijn werk?

”Mensen kunnen specifiek solliciteren op een vacature, een afspraak maken voor een loopbaangesprek of spontaan binnenwandelen. In elk geval neem ik ruim de tijd om naar iemand zijn/haar verhaal te luisteren. We bespreken dus niet alleen het banenaanbod dat wij hebben. Omdat de gesprekken vrij vertrouwelijk zijn, vind ik het heel belangrijk dat de kandidaat op zijn/haar gemak is. Alles wat besproken wordt, blijft binnen de muren van BergWerk en wordt alleen met goedkeuring gedeeld met de buitenwereld.”

 

Wat gebeurt er na een eerste kennismaking met een kandidaat?

”De kandidaat geef ik altijd wat ‘huiswerk’ mee. Zijn ze zelf iets wijzer geworden van de kennismaking en wat vinden zij van het huidige banenaanbod van BergWerk? Na een paar dagen bellen zij mij op en bepalen we de volgende stap. Dit kan betekenen dat ik de kandidaat ga voorstellen op een specifieke vacature of dat ik de kandidaat ‘algemeen’ voorstel bij onze klanten. Je weet maar nooit wat voor vacatures er al ergens in de pijplijn zitten. Veelal volgt er dan ook een leuke persoonlijke promotie op LinkedIn. De belletjes die hierop volgen zorgen weer voor nieuwe kansen.”

Je hebt ook contact met opdrachtgevers. Leggen zij de vacatures bij jou neer?

”Dat klopt! Bestaande klanten weten mij te vinden en leggen een vacature direct bij mij neer zodra zij een nieuwe collega zoeken. Ik loop telefonisch de vacature van A tot Z door en stel extra vragen. Zo heb ik naast de standaard tekst ook achtergrondinformatie voor de kandidaat. Zodra alles in beeld is, gaan we kijken of er een geschikte kandidaat ingeschreven staat. Blijkt dit niet zo te zijn dan gaan we op zoek!”

 

Waarom zou iemand in zee moeten gaan met BergWerk?

”BergWerk is een bedrijf met een ziel. Open, eerlijk en oprecht. Dit verwachten wij ook van de mensen met wie wij samenwerken. Voor zowel bedrijven als werkzoekenden zijn wij van toegevoegde waarde. Wij hebben namelijk de connecties, weten de ingangen, en zijn altijd bereikbaar. Daarom kunnen wij jou veel kostbare tijd besparen! Doordat wij lokaal zijn, blijven we scherp. Harderwijk, lees de Veluwe, is toch een beetje van het “ons kent ons”, maar hoe fijn is dat? Geen nummer, maar mens!”

 

Wat zou je willen zeggen tegen degene die het lastig vinden om binnen te stappen bij BergWerk?

”Binnenstappen bij BergWerk maakt jou een dapper mens. Jij durft je namelijk kwetsbaar op te stellen en durft om hulp te vragen. Voor de een gaat dat makkelijker dan de ander. Weet dat wij jou zien en het ons werk is om jou te helpen! Als je een afspraak wil maken, raad ik je aan om gewoon te bellen. We reserveren dan een rustig plekje op kantoor, zodat we ongestoord kunnen praten. Je weet dan al de naam van degene met wie je een afspraak hebt en je kunt stiekem even spieken hoe diegene eruit ziet op de pagina Ons Team. ;)”

Wil jij om de tafel met Suzanne?

Dat begrijpen wij maar al te goed! Onze Suuz komt graag met jou in contact.

Neem contact op
With by Websheriff