Max werkt via BergWerk in zijn tussenjaar bij Ziekenhuis St Jansdal

Max helpt patiënten binnen de digitale wereld van St Jansdal

Het St Jansdal-ziekenhuis in Harderwijk heeft al enkele jaren een online omgeving waar cliënten gemakkelijk afspraken kunnen plannen, bekijken en wijzigen. Voor de jongere generatie is dit een fluitje van een cent, maar voor de oudere generatie verloopt dit niet altijd soepel. Zij zijn gewend om telefonisch of persoonlijk aan een balie een afspraak te maken. Om met name deze doelgroep te helpen, heeft het ziekenhuis tijdelijke medewerkers, waaronder Max, in dienst genomen.

Max is aanwezig op het Digiplein en biedt patiënten persoonlijke ondersteuning, zowel face-to-face als telefonisch, bij het gebruik van de digitale omgeving van het St Jansdal. Wij vragen hem hoe hij deze baan ervaart!

 

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

“Vorig jaar heb ik via BergWerk gewerkt bij Presswood en dat is mij goed bevallen. Daarom besloot ik dit jaar, nadat ik gestopt was met mijn studie, te kijken welke mogelijkheden BergWerk voor mij in petto had. Ik was op zoek naar iets tijdelijks, omdat ik in september begin aan de studie Social Work. Gelukkig zocht Benjamin op dat moment nog medewerkers voor een tijdelijke baan in Ziekenhuis St Jansdal. Het feit dat ik al wat ervaring kon opdoen in de zorg leek me mooi meegenomen!”

 

Wat voor werkzaamheden doe je bij St Jansdal?

”Ik werk achter de balie op het DigiPlein. Hier kunnen patiënten zich aanmelden voor hun afspraak. Ik help mensen onder andere met het plannen van afspraken voor bloedprikken en röntgenfoto’s. Daarnaast bied ik telefonisch en aan de balie ondersteuning bij het gebruik van de online omgeving van het ziekenhuis. Ik help bij zaken, zoals het installeren van de app, inloggen, instellingen aanpassen in ‘MijnStJansdal’ en het inplannen/wijzigen van afspraken. Vooral ouderen hebben soms wat moeite met online systemen, dus het is fijn dat er medewerkers zijn die hen kunnen helpen.”

Werk je alleen of met collega’s?

“In de eerste weken werkte ik samen met een andere student die ook via BergWerk bij deze baan was gekomen. Deze baan zou in eerste instantie korter duren, omdat het een pilot was. Toen wij hoorden dat we langer konden blijven, is zij gestopt. Zij had namelijk al een reis gepland. Ik kon wel langer blijven en doe dat dan ook met plezier. Uiteindelijk werk ik er 12 weken lang voor 32 uur per week gewerkt, want eind mei stop ik met deze baan.”

 

Hoe ziet een werkdag eruit?

”De ochtenden zijn het drukst, want dan willen mensen nou eenmaal vaker een afspraak inplannen en dan blijken ze tegen dingen aan te lopen. Hierdoor vliegen de ochtenden voorbij. In de middag is het wat rustiger en komen er meer mensen fysiek langs aan de balie. De vragen die ik krijg verschillen enorm. De één heeft hulp nodig met het installeren van de app en de ander wil weten hoe hij/zij het lettertype kleiner of groter kan maken.”

 

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt bij St Jansdal?

“Een van de meest bijzondere momenten was toen ik een oudere dame aan de telefoon hielp met ‘MijnStJansdal’. Ik nam de tijd om haar stap voor stap uit te leggen hoe alles werkte. Ongeveer een halfuur later stond ze plotseling aan de balie met een doosje bonbons als bedankje voor de hulp. Dat gaf mij echt een goed gevoel.”

 

Wat heb je opgestoken van deze baan?

”Ik word enthousiast van werken met mensen en bied graag een helpende hand. Daarom begin ik in september met een goed gevoel aan de opleiding Social Work! Wel ben ik erachter gekomen dat te lang stilzitten niet voor mij is weggelegd. Dit houd ik mijn achterhoofd wanneer ik op zoek ga naar een baan voor een langere tijd! ;)’

Ook op zoek naar een tijdelijke baan?

Of toch liever een vast contract? Wij helpen jou graag!

Bekijk onze vacatures
With by Websheriff