Speeddaten met bergwerker Rosalien

Maak kennis met onze bergwerker Rosalien

Onze topper Rosalien werkt alweer meer dan vier jaar bij BergWerk. Haar zus, Milou Bauman, werkte al een aantal jaar bij BergWerk en heeft Rosalien gevraagd of ze eens op gesprek wilde komen bij BergWerk. Zo gezegd, zo gedaan. Ondertussen werkt zij met veel plezier bij ons en heeft ze er geen spijt van dat ze deze stap heeft gezet. Wij zijn ook erg blij met haar in ons team. Ze is een harde werkster en weet erg goed wat ze doet. Wij krijgen dan ook vaak complimenten van onze werknemers en klanten over de samenwerking met Rosalien. In deze blog zoomen wij in op de werkzaamheden van Roos, zoals wij haar noemen, en kan je een soort van speeddaten met bergwerker Rosalien. (;

 

Je bent dus via je zus Milou terecht gekomen bij BergWerk?

“Ja! In 2018 heb ik de opleiding onderwijsassistente afgerond. Op dat moment kon ik niet direct een baan vinden waar ik mij voor een langere tijd zag werken. Milou werkte toen al als intercedente bij BergWerk en vroeg aan mij of ik eens een dagje langs wilde komen op kantoor. Gewoon, vrijblijvend. In het begin dacht ik: Hmm, is dit wel wat voor mij? Hier heb ik niet voor geleerd. Toch ging ik op gesprek, want dat kon nooit kwaad.

Ik voelde meteen dat er een fijne sfeer was op kantoor. Samen met Milou en Annemarie, de eigenaar van BergWerk, had ik een gesprek. Ik kreeg een duidelijke uitleg van wat BergWerk is en doet en waar zij extra handen bij konden gebruiken. Ik zou goed ingewerkt en opgeleid worden om zo, zonder het juiste diploma, toch hier aan de slag te kunnen gaan. Ik heb er even een nachtje over geslapen, maar was enthousiast. Zo ben ik op 1 november 2018 begonnen als intercedente bij BergWerk!”

 

Wat is jouw huidige functie?

“In de afgelopen vier jaar heb ik veel geleerd bij BergWerk. Zo leerde ik vooral om snel te schakelen, goed contact te onderhouden met klanten, werkzoekenden en andere partijen én hoe je het beste een juiste match maakt tussen een vacature en werkzoekende. Al snel volgde ik de opleiding SEU Uitzendprofessional die ik succesvol heb afgerond. Momenteel houd ik mij bezig met arbeidsbemiddeling, begeleiding, personeelsplanning en administratie bij BergWerk. Mijn takenpakket is dus enorm verbreed.”

 

Is er iets wat je moeilijk vindt aan je werk?

“Er zijn altijd bepaalde situaties die lastiger zijn dan andere, maar door veel te sparren met mijn collega’s komen wij altijd tot een juiste oplossing. Hierdoor ervaar ik zulke momenten niet als stressvol, want samen als team lossen we (bijna) alles op!”

 

Hoe is het om samen met je zus te werken?

“Verschrikkelijk. Haha, nee grapje! We denken in veel dingen precies hetzelfde. Dat is erg handig. Hierdoor begrijpen wij elkaar snel. Het samenwerken ervaren we daarom ook al sinds het begin als erg prettig. Zowel op het werk als privé kunnen wij het goed met elkaar vinden. Eigenlijk zijn we beste vriendinnen haha.”

Wat vind jij belangrijk in een goede relatie met klanten en werkzoekenden?

“Het belangrijkste vind ik het persoonlijke contact. Als je een werkzoekende of klant nog niet goed genoeg kent, is het ook lastig om een juiste match te maken. Werkzoekenden nodig ik altijd uit voor een kop koffie bij ons op kantoor en dan voer ik een uitgebreid intakegesprek. Omtrent klanten, hier ga ik geregeld langs om sfeer te proeven, te kijken hoe het er aan toe gaat op de werkvloer en ook om het persoonlijke contact te behouden met werknemers, contactpersonen en teamleiders.”

 

Kun je een gemiddelde werkdag omschrijven?

“Nee, dat is echt niet mogelijk haha. Elke dag is zo anders! Elke ochtend is het weer een verrassing wat er die dag gaat gebeuren. Dat maakt het werk ook juist zo leuk. Tuurlijk is er wel een beetje een richtlijn van hoe de dag eruit gaat zien, want ik weet ’s ochtends al welke afspraken ik voor die dag gepland heb. Alleen de ruimte daartussen kan elke minuut weer veranderen. Heeft een vacature ineens hoge prioriteit? Is er een medewerker ziek en is er zo snel mogelijk een vervanger nodig? Dan richt ik mij daar eerst op. Hierdoor is het nooit saai. Sowieso met ons leuke team aan collega’s is het altijd gezellig!”

 

Je werkt inhouse bij Maars Living Walls. Kan je daar wat meer over vertellen?

“Eén van mijn eerste klanten bij BergWerk was Maars Living Walls en is sindsdien mijn grootste klant. Naarmate Maars steeds meer groeide en groeide hebben zij besloten om meer met ons samen te willen werken. Daarom zijn wij toen inhouse gegaan bij Maars. Dit houdt in dat wij een eigen kantoortje hebben bij Maars waar ik wekelijks zit. Zo kan ik de klant nog veel beter van dienst zijn. De rest van de week werk ik vanuit het kantoor van BergWerk voor Maars. Er zijn een hoop voordelen als je inhouse bij een klant werkt, namelijk:

  • Makkelijk de werkvloer op om te vragen hoe het met onze werknemers gaat;
  • Gemakkelijk overleggen met HR en teamleiders;
  • Werknemers weten mij te vinden en kunnen binnenlopen als ze vragen hebben;
  • Ik geef regelmatig een rondleiding aan nieuwe werknemers of mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in een baan bij Maars.

Wil jij koffie (of thee) drinken met Rosalien?

Onze Roos komt graag met jou in contact. Zij kijkt dan samen met jou naar jouw wensen en zoekt mee naar een passende baan. Ben jij niet op zoek naar een baan, maar heb jij hulp nodig met het maken van jouw CV, motivatiebrief of heb je een luisterend oor nodig? Ook dan staat ze voor jou klaar!

Neem contact op
BergWerk - Maars 201
BergWerk - Maars 208
Medewerker Vacature met Maars Milou en Rosalien van BergWerk in Harderwijk
With by Websheriff