Speeddaten met bergwerker Henriëtte

Maak kennis met bergwerker Henriëtte

Henriëtte is ondertussen een vast gezicht van BergWerk geworden. Zij werkt al 7 jaar met veel plezier bij BergWerk en wij zijn ontzettend blij met haar in ons team. Is Jet – zoals wij haar eigenlijk allemaal noemen – er een dag niet? Dan is het een stuk rustiger op kantoor en missen wij haar energie. Maar wat doet Jet eigenlijk voor BergWerk? Zij houdt zich onder andere bezig met alles op het gebied van scholing voor de BergWerk Academie en ze werkt samen met het Spaanse dierenasiel ACE|SHIN. Het is tijd om te speeddaten met Bergwerker Henriëtte!

 

Hoe ben je bij BergWerk terecht gekomen?

”In 2015 ben ik bij BergWerk begonnen. Daarvoor werkte ik ruim 23 jaar bij mijn vorige werkgever, maar ik werd helaas afgeschaald. Toevallig heb ik via deze baan Annemarie, de eigenaresse van BergWerk, leren kennen. Zij werkte als tiener al bij dit bedrijf als weekendhulp. Toen zij jaren later hoorde dat ik een baan zocht, werd ik meteen uitgenodigd voor een gesprek en direct aangenomen!”

 

Je werkt inmiddels dus alweer 7 jaar bij BergWerk. Dan moet het wel bevallen, toch?

”Ja zeker! Ik heb zo’n divers takenpakket. Elke dag maak je weer nieuwe dingen mee en dat maakt het werk zo leuk. Je bent niet alleen in gesprek met nieuwe werknemers, maar je gaat ook langs bij opdrachtgevers en doet de administratie. Daarnaast is het team in de tijd dat ik er werk flink gegroeid. We kunnen veel sparren, lachen en samenwerken met elkaar.”

 

Dat klinkt fijn! Hoe ziet jouw functie er uit?

”Ik houd me bezig met de werving & selectie van medewerkers en onderhoud het contact met onze opdrachtgevers. Via verschillende tools en binnen ons netwerk zoek ik geschikte kandidaten voor onze opdrachtgevers. Andersom zoek ik ook leuke banen voor onze ingeschreven kandidaten. Ik ben dus veel aan het speuren op het web en sta in contact met veel mensen. Daarnaast houd ik me bezig met alles wat betreft de scholing van onze medewerkers. Dat doen we via onze BergWerk Academie. Als kers op de taart help ik, samen met Annemarie, met inzamelingsacties/transport voor dierenasiel ACE|SHIN in Spanje. Het voelt goed om wat terug te geven aan de wereld, in dit geval aan de lieve dieren.”

 

Kun je wat meer vertellen over de BergWerk Academie?

“De BergWerk Academie is er voor iedereen die álles uit zichzelf wil halen. Wij bieden BergWerkers de mogelijkheid om verder te kunnen komen op het werk door middel van kosteloze cursussen, opleidingen en trainingen. Dit kan een korte cursus zijn, zoals een heftruck- of reachtruckcursus, maar het kan ook een taalcursus zijn die één jaar duurt. Heb jij weinig ervaring met computers? Ook daar kunnen wij cursussen voor regelen!”

Zijn er kosten verbonden aan de BergWerk Academie?

“Zolang jij werkzaam bent bij één van onze opdrachtgevers zijn de kosten van jouw opleiding voor ons. Er zijn een aantal voorwaarden waar jij je aan moet houden. That’s it!”

 

Waar houd je je naast de BergWerk Academie nog meer mee bezig?

“Gelukkig mag en kan ik hier met veel verschillende projecten bezig zijn.

  • Ik onderhoud contact met scholen om bij bedrijven een rondleiding te regelen zodat leerlingen meer te weten kunnen komen over werken in die branche.
  • Ik doe regelzaken rondom het Spaanse dierenasiel ACE|SHIN.
  • Ik doe de werving van werkzoekenden voor onze vacatures.
  • Ik zorg dat ik nauw contact onderhoud met mijn opdrachtgevers en zorg dat ik regelmatig bij ze langs ga op de werkvloer.
  • Ik houd mij bezig met administratieve zaken.”

 

Hoe ben je er bij gekomen om je bezig te houden met dierenasiel ACE|SHIN?

“Door de grote betrokkenheid van Annemarie ben ik geïnteresseerd geraakt in wat ACE|SHIN allemaal doet voor de honden en katten. Ik hoor veel schrijnende verhalen over de lieve dieren. Eind oktober ben ik met mijn gezin naar het asiel in Spanje gegaan en heb ik met mijn eigen ogen kunnen zien wat ze daar allemaal doen om de beestjes te helpen. Ik heb zoveel respect voor alle medewerkers en de vele vrijwilligers. Wat een betrokkenheid! Wij hadden daar direct een klik met een hond genaamd: Humphrey. Vlak voor kerst komt hij bij ons in huis. Hoe leuk?”

Waar krijg jij het meeste energie van?

”Ik krijg veel energie van succesverhalen. Ja, nog meer energie dan dat ik al heb haha. ;) Wanneer iemand een leuke baan gevonden heeft en helemaal op zijn/haar plek zit, word ik daar heel blij van. Vooral wanneer mensen de Nederlandse taal nog niet spreken en in een korte tijd zoveel leren, zodat zij vervolgens ergens aan de slag kunnen. Zij volgen dan 2 uur per week, naast hun huidige baan, de Nederlandse taalcursus en daar komt dan nog 2 uur huiswerk per week bovenop, best pittig. Als laatste is elke persoon anders en heeft iedereen andere wensen en eisen. Dat maakt het matchen zo afwisselend en leuk.”

 

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die het een grote drempel vinden om hier binnen te lopen?

“Bel of loop gewoon bij ons binnen! Je merkt dan al snel dat wij je willen helpen op een heel toegankelijke wijze. Natuurlijk helpen wij je graag aan werk, maar soms lukt dit niet en krijg je een tip waar je vervolgens mee verder kan.”

Ben je nieuwsgierig naar de rest van ons team?

Vond jij het leuk om te speeddaten met Bergwerker Henriëtte en wil jij kennis maken met de rest van ons team? Neem dan een kijkje op onze ‘ons team’-pagina. Hier kan jij kennis maken met alle bergwerkers.

Ontmoet ons team
With by Websheriff