Speeddaten met bergwerker Benjamin

Maak kennis met onze bergwerker Benjamin

In 2021 besloot onze topper Benjamin zijn rol als winkelmanager bij een schoenenwinkel te verruilen voor een baan als intercedent bij BergWerk. Niet alleen is de tijd snel gegaan, Benjamin heeft inmiddels ook een complete opleiding afgerond tot uitzendprofessional. Daarnaast werkt hij als enige man tussen een club gezellige dames. In deze blog vertelt hij hoe hij dat ervaart, welke flexkracht hem het meest is bijgebleven en hoe hij zijn SEU-diploma gehaald heeft!

 

Hoe ben je bij BergWerk terecht gekomen?

”Mijn zus kwam een vacature tegen en deelde deze met mij, omdat ik me oriënteerde op een nieuwe baan. Op dat moment werkte ik nog in een schoenenwinkel in Ermelo, dus dit was totaal iets anders. Zij zag al helemaal voor zich hoe ik deze rol zou vervullen! Na het lezen van de vacature heb ik meteen gesolliciteerd en de volgende ochtend werd ik gebeld door Milou, de manager van BergWerk. Na het kennismakingsgesprek kreeg ik de kans om een ochtend mee te lopen, zodat we allebei konden zien of er een klik was. En die was er!”

 

Hoe vond je de overstap van werken in een schoenenwinkel naar een kantoorbaan bij BergWerk?

”In eerste instantie vond ik het spannend. Na jarenlang in een schoenenwinkel te hebben gewerkt, was de omgeving en het werk erg vertrouwd. Je zet dus wel wat op het spel. Gelukkig kreeg ik bij BergWerk een warm welkom en startten er nog drie andere Bergwerkers tegelijk met mij. De spanning was al snel als sneeuw voor de zon verdwenen!”

 

Hoe is het om met allemaal dames samen te werken?

“Welke man wil dat nou niet!? ;) Haha, geintje natuurlijk. Het is oprecht een super team. De sfeer is heel gezellig en er wordt heel wat gelachen! Ik voel mij dan ook helemaal op mijn gemak tussen mijn collega’s. Ik merk er eigenlijk vrij weinig van dat ik de enige man ben. Daarnaast ben ik opgegroeid met drie zussen, dus ik ben wel wat gewend!”

 

Kun je een gemiddelde werkdag omschrijven?

”Elke dag is uniek en kan anders verlopen dan gepland. Maar één ding staat altijd vast: mijn dag begint met koffie. Daarna doe ik administratieve taken en stel ik kandidaten voor of zoek ik naar nieuwe kandidaten. Afspraken met klanten of kandidaten zijn flexibel en kunnen op elk gewenst moment plaatsvinden, net wat hen uitkomt.”

Kan je iets vertellen over de opleiding die je gevolgd en gehaald hebt?

”Bij BergWerk kreeg ik al vrij snel de kans om een opleiding tot uitzendprofessional te volgen. Ondanks dat ik eigenlijk niet stond te springen om de schoolboeken in te duiken, zei ik meteen ja. Ik vind het werk namelijk super leuk en wil mijn werk natuurlijk goed uitvoeren. Gelukkig kon ik altijd bij mijn collega’s terecht voor vragen, omdat zij de opleiding al hadden afgerond. Het was soms pittig, maar uiteindelijk heb ik het met een mooi cijfer afgerond en mijn SEU-diploma behaald. Ik was erg blij met de kans en het feit dat ik volmondig ‘ja’ heb gezegd destijds, tegen zowel de baan als de opleiding. Maar stiekem was ik nog blijer dat het erop zat!”

 

Wat heb je geleerd bij BergWerk?

”Ontzettend veel! Ik doe hier een compleet andere ervaring op dan bij mijn vorige baan. Tot op de dag van vandaag blijf ik leren van mijn collega’s om me heen. Een voorbeeld hiervan is dat ik beter heb leren luisteren tijdens gesprekken en dit vervolgens kan vertalen naar de behoeften van de klant of kandidaat. Tijdens de opleiding heb ik ook meer kennis opgedaan over wet- en regelgeving met betrekking tot uitzenden en voel ik me zelfverzekerder in wat ik doe.”

 

Is er iets wat je moeilijk vindt aan je werk?

”In het begin moest ik erg wennen aan het snelle tempo van schakelen, vooral wanneer er plotselinge spoedaanvragen binnenkwamen. Ook de hoeveelheid administratief werk was nieuw voor mij en dit vond ik best uitdagend. Maar ik heb me er doorheen geslagen en ben blij dat ik zo gegroeid ben!”

Wat vind je het leukste aan werken bij BergWerk?

”Het geeft me veel voldoening om mensen te kunnen helpen bij het vinden van een (nieuwe) baan. Dat moet ook wel, anders kun je beter een ander beroep kiezen, haha! Daarnaast vind ik het leuk om bij verschillende bedrijven achter de schermen te gluren. Het prikkelt mijn nieuwsgierigheid. Ik had ook geen idee van de hoeveelheid verschillende bedrijven hier in de regio. Ze zijn allemaal uniek, zowel hun cultuur als hun product of dienst. Tot slot kijk ik altijd uit naar onze teamuitjes, omdat ze zo’n gezellige en verbindende sfeer hebben.”

 

Welk moment is jou het meeste bij gebleven?

”Afgelopen jaar kreeg ik bezoek van Poppy, een levendige 71-jarige dame die graag wilde blijven werken na haar pensioen. Ik moet toegeven dat ik even dacht dat ze een grapje maakte, omdat ik nog niet eerder iemand van die leeftijd had ontmoet met zo’n enthousiasme. Maar Poppy is echt een geweldige vrouw en ze doet het fantastisch als orderpicker bij de ANWB. Het is inspirerend om haar dankbaarheid te zien voor de hulp die we hebben kunnen bieden. Het is uiteindelijk dit soort momenten waar we het voor doen! Lees hier meer over het verhaal van Poppy!

Wil jij koffie (of thee) drinken met Benjamin?

Benjamin lust wel een bakkie! Neem contact op of kom vrijblijvend binnenlopen om kennis te maken met Benjamin.

Neem contact op
Maak kennis met Bergwerker Benjamin Harderwijk
Maak kennis met Bergwerker Benjamin Harderwijk
With by Websheriff