Bettina vond een baan zonder vacature via BergWerk

Bettina werkt op de sales afdeling van Asiatico in Nijkerk

Na talloze horecajaren achter de rug te hebben, was het hoog tijd voor verandering. Bettina solliciteerde daarom op een vacature als binnendienst medewerker via BergWerk, die helaas net vervuld was. Gelukkig konden wij haar toch aan een soortgelijke baan helpen bij Asiatico in Nijkerk. De vacature van de baan in kwestie was officieel off-the-record en stond dus nergens online. Maar toch hadden wij deze vacature in ons vizier door onze eigen connecties.

Inmiddels werkt Bettina al 4 maanden bij de Aziatische horeca groothandel Asiatico! En wat is het een leuke match. Als Duitse van origine staat het namelijk op haar lijf geschreven om Duitse klanten te woord te staan! Daarnaast komt haar horeca-ervaring dubbel en dwars van pas.

 

Wat doe je precies bij Asiatico?

“Als administratief medewerker neem ik vooral de telefoon aan. Klanten bellen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Duitsland, België en Frankrijk. Die telefoontjes schakel ik door naar de verkopers, maar ik beantwoord zelf ook vragen. Daarnaast voer ik orders in in het systeem en houd ik mij bezig het correct vertalen van productinformatie naar het Duits. Omdat het assortiment zó groot is, ken ik nog niet alle artikelen. Hoe vertrouwder ik raak met het assortiment, hoe uitgebreider mijn functie kan worden!”

 

Waarom was je op zoek naar een nieuwe baan?

“Ik ben tien jaar lang eigenaar geweest van een hondenspeciaalzaak in Duitsland en ik heb meer dan twintig jaar in de horeca gewerkt. Ik word er ook niet jonger op en zie mijzelf niet met een rollator door een restaurant lopen. ;)  Nee even serieus, horeca is gewoon fysiek zwaar werk. Ik wilde daarom nog één keer switchen voordat ik met pensioen ga. En ben blij met de keuze die ik gemaakt heb!”

 

Hoe kwam je bij BergWerk terecht?

“Via de BergWerk website vond ik een leuke vacature als binnendienst medewerker bij een bedrijf in Harderwijk. Toen ik solliciteerde op de vacature, was ‘ie net ingevuld en greep ik dus mis. Een paar dagen nadat ik te horen gekregen had dat de vacature ingevuld was, werd ik weer gebeld door Henriëtte van BergWerk. Een bedrijf in Nijkerk zocht een Duitssprekende administratief medewerker en de vraag was of ik interesse had. Ik kom zelf uit Duitsland, dus ik spreek de taal vloeiend. Ik was uiteraard nieuwsgierig en besloot nadat ik wat info over de mail gekregen had, om op gesprek te gaan. Deze vacature stond verder nog nergens uit, dus ik was er als eerste bij!”

Hoe was het sollicitatieproces?

”Nadat ik contact gehad had met Henriëtte, werd mijn cv gestuurd naar Asiatico. Zij waren geïnteresseerd en nodigden mij uit voor een gesprek. Mijn eerste gesprek was met een medewerkster van de sales afdeling. Zij was erg eerlijk over de vacature en omschreef de functie precies zoals ‘ie was. Ze vertelde niet alleen de leuke dingen, maar gaf ook eerlijk aan wanneer het misschien niet zo’n match zou zijn. Dit waardeerde ik enorm, zodat ik een weloverwogen beslissing kon maken en de juiste verwachtingen had. Niet elke baan is voor iedereen geschikt, dus waarom zou je doen alsof het alleen maar rozengeur en maneschijn is?”

 

Hoe vind je het om te werken op zondag?

”Op zondagavond bellen de meeste Duitse klanten om hun bestellingen door te geven. Daarom is dat eigenlijk de drukste dag van de hele week. Zelf heb ik er geen moeite mee om op zondag te werken. Ik kom uit de horeca en ben niet anders gewend. In tegenstelling tot bij mijn vorige baan ben ik nu op donderdag, vrijdag en zaterdag vrij. Dat is een hele luxe voor mij. Daarnaast zijn de werktijden prettig, omdat ze buiten de spits vallen. Ik moet over de A28, dus ik sta nu gelukkig niet meer in de file.”

 

Wat voor werkgever is Asiatico?

”Het werk dat ik doe, wordt gewaardeerd en mijn collega’s spreken dat ook naar me uit. Ik ben dus blij met mijn collega’s en zit goed op mijn plek. Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden ook goed. Wij krijgen toeslagen, omdat we werken op zon- en feestdagen. Daarnaast heb ik een mooi kerstpakket gekregen. Ook is het mogelijk om artikelen met korting te kopen. Denk aan lekkere desserts voor bij het kerstdiner!”

 

Wat vind je leuk om naast je werk te doen?

”Ik ben gek op windsurfen en voetbal. Ik ben voor het team Schalke 04. Dit is een Duitse voetbalclub uit de wijk Schalke in Gelsenkirchen. Met vrienden ben ik daarom regelmatig in het stadion te vinden. En als ik niet op het water ben of juichend op de tribune zit, vind je me wandelend in het bos met mijn hond. Dat is voor mij ultieme ontspanning!”

 

Hoe vond je het om samen te werken via BergWerk?

”Ik vond het een hele prettige samenwerking. Ondanks dat de vacature waar ik eigenlijk op solliciteerde net vervuld was, heb ik toch snel een baan gevonden die bij me past. Er werd snel geschakeld en de lijntjes waren kort.”

Geen passende vacature gevonden op onze website?

Dat betekent niet dat wij je niet kunnen helpen. Bettina is het levende bewijs! ;) Benieuwd wat voor vacatures wij onder de radar voor je hebben?

Neem contact op
With by Websheriff